lauantai 7. kesäkuuta 2014

Tonnikalapastasalaatti

Veljeni tytön rippijuhlia vietetään huomenna ja olen tehnyt tänään sinne suolaisia tarjottavia. Pastasalaatista tuli niin hyvännäköinen, että melkein kuola valuu. 


Tonnikalapastasalaatti

1 pss kuviopastaa
3 prk tonnikalaa öljyssä
2 maustekurkkua
1 iso paprika
1/2 punasipuli
1 pss pakasteherneitä
tuoretta tilliä
puolikkaan sitruunan mehu
3 prk (kevyt)kermaviiliä

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Kuutioi maustekurkut ja paprika. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. 

Sekoita isossa kulhossa pasta, kurkut, paprikat, punasipuli, valutettu ja haarukalla pienitty tonnikala. Pyöräytä pakasteherneet kiehuvassa vedessä ja sekoittele ne salaattiin. Lisää sekoittelun aikana mukaan sitruunamehu ja haluamasi määrä tillisilppua. Lopuksi kääntele sekaan kermaviilit. 

Anna maustua yön yli jääkaapissa kelmulla tai kannella suojattuna. 

Tästä riittää ainakin 20-30 hengelle, koska juhlissa on muutakin suolaista tarjottavaa ja vihersalaattia. 

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä pastasalaattia. Pitääkin varmaan itsekin tekaista joku päivä tuollainen, hyvä lounasvaihtoehto näin lämpimällä ilmalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho hups! Herneet olivat jääneet pois listasta. Lisäsin ne. :D Maistoin salaattia ihan vähän ja vei kielen mennessään. Jotkut laittavat näihin pastasalaatteihin majoneesia, mutta minä en tykkää.

      Poista
  2. Millä vois korvata paprikan, kun se ei nyt vaan käy mulle?

    VastaaPoista
  3. Jättää vaan pois. Tai sitten tilalle vaikka tölkkimaissia, kirsikkatomaattia tms.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin. Jos tulit blogiin Facebookin kautta, kommentointi ei jostain syystä välttämättä onnistu.